Odpoledne plné aerobiku

Lubor Brázda | Aktuality

Již třetím rokem na Základní škole Dukelská funguje zájmový kroužek aerobiku. Děvčata od 1. do 5. třídy se v něm seznamují se základními krůčky tohoto oblíbeného sportu. Pro zpestření svojí práce nacvičují v průběhu roku drobné tanečky, v nichž právě prvky aerobiku využívají.
Na závěr celoročního tréninku se dívky 27. 5. 2009 v odpoledních hodinách pochlubily nejprve dětem ze školní družiny, a posléze i svým rodičům a blízkým na veřejné hodině aerobiku s výsledky svého snažení. V tělocvičně naší základní školy se střídaly rytmy, tempo i malé tanečnice. Z reprobeden se ozývaly písničky Dády Patrasové, skupiny Maxim Turbulenc, hudba z muzikálu i oblíbeného dětského filmu a v neposlední řadě zahraniční interpreti ve speciální úpravě pro dětsky aerobik.
Děvčata dala do cvičení všechny síly, a věřte, že jejich vystoupení bylo náročné! Přesto radostně výskala, když byl ohlášen jejich oblíbený tanec. Vzájemně si fandily, starší holky malým a naopak. Rodiče se nenechali zahanbit a potleskem své ratolesti povzbuzovali.
Na závěr se všechny dívky, a bylo jich na ploše tělocvičny téměř 60, spojily a rozloučily se s obecenstvem tanečkem v temperamentním latinsko-americkém rytmu s názvem Balala.

Ivana Pallová