MISTŘI ČR v atletice na naší škole – ve třídě 8. A!!!

Lenka Kunstová | Aktuality

Petr Vachtl a Dominik Šejstal mistry České republiky v atletice.

Ve dnech 28. 2. a 1. 3. 2009 se konalo v přetlakové hale Strahov MČR žactva v atletice. Na mistrovství se kvalifikovali hned tři kluci ze ZŠ Dukelská samozřejmě v klubovém dresu TJ Spartak Vlašim. Kluci se nejdříve představili v běhu na 60m překážek ,  kde Petr Vachtl skončil druhý ve druhém rozběhu v osobním rekordu 9,19s a  vybojoval si účast ve finále B. Tam poté skončil v čase 9,21s třetí a celkově tedy na devátém místě. Dominik Šejstal ve svém třetím rozběhu šel důrazně na překážku, ale ta třetí se mu stala osudnou a z druhé, velice nadějné pozice se poroučel k zemi a závod nedokončil.

Další výborné výkony předvedli kluci ještě téhož dne ve skoku dalekém, kde Petr Vachtl vybojoval bronzovou medaili osobním rekordem 592 cm, který skočil ve čtvrtém pokusu. Boj o medaili byl velmi napínavý, když se Petr od druhé série přetahoval o medaili s dalšími dvěma soupeři. Dominik Šejstal skočil 519cm a skončil na 15.místě, když velmi litoval třetího přešlápnutého pokusu na úrovni 560, kterým by si zlepšil osobní rekord a zároveň se posunul do velkého finále mezi posledních osmičku.

 První nedělní disciplínou byl sprint na 150 m, kde Petr Vachtl nejdříve vyhrál rozběh za 18,52s, aby poté ve finále B skončil v čase 18,50s na druhém místě a v celkovém pořadí mu patřilo skvělé 5. místo. Dominik Šejstal si podle svého názoru trošku nevydařené sobotě hned spravil náladu a skončil v rozběhu ( kde běželi shodou okolností oba kluci proti sobě ) těsně na druhém místě ve výtečném osobním rekordu 18,57s, což celkově znamenalo 10. místo.

Dominik si vybojoval účast i ve skoku do výšky a výkonem 165 cm na 11. místě.

Vyvrcholením celého mistrovství byla poslední disciplína, a to královská štafeta na 3×300 m. Štafeta TJ Spartak Vlašim A nastoupila ve složení Martin Deré, Dominik Šejstal a Petr Vachtl. Kluci, kteří již před závodem patřili do skupiny favoritů, zaběhli čas 2:00,15min, který jim vynesl překvapivou, ale zcela zaslouženou zlatou medaili. Po prvním úseku předával Martin Deré (ZŠ Načeradec) těsně za vedoucí štafetou, potom se Dominik Šejstal razantním během prodral do čela a nenechal nikoho na pochybách o ambicích štafety, aby předal finišmanovi Petru Vachtlovi, který se takticky nechal předběhnout v první zatáčce, aby poté na rovince šel opět do čela a náskok udržel i přes finiš dvojnásobného mistra ČR Matyáše Myškovského až do cíle. Kluci se tedy stali mistry ČR, porazili stříbrnou štafetu AC Liberec a bronzovou AC TEPO Kladno a po fantastickém výkonu, kdy oddílový rekord posunuli o více než 4 vteřiny se zařadili na 10. místo historických tabulek  ČR.