ŠKOLSKÝ POHÁR ČESKÉ POJIŠŤOVNY

Helena Brejlová | Aktuality

Dne 29. Ledna 2014 se naše družstvo chlapců zúčastnilo krajské eliminace druhého ročníku turnaje ve florbale pro žáky 1. stupně základních škol, tentokrát pod záštitou České pojišťovny. Turnaj se hraje systémem 3 + 1.

Do turnaje postoupilo celkem 12 družstev z okresních kol. Hrálo se ve dvou skupinách po šesti týmech a vítězové skupin postupují do konečného kola TOP 8 ZÁPAD.

Naše družstvo hrálo ve složení: Lukáš Koukol 4. C, Matěj Dušek 5. A, Jonáš Vrkoslav 4. B, Milan Konopásek 5. A, Tomáš Fejtek 4. B, Petr Lehocký 4. B, Martin Vácha, Vojtěch Klápa 5. C, Lukáš a Martin Bukovazovi 4. C a Tereza Šimoníková 5. B.

V základní skupině nám byla nalosována družstva ze ZŠ a MŠ Kladno a ZŠ Benešov Jiráskova. První utkání s Kladnem jsme drželi se soupeřem krok, stav byl stále vyrovnaný, teprve v závěru jsme dostali dva góly a prohráli jsme 6:8. Ve druhém utkání jsme prohráli s naším tradičním soupeřem ze ZŠ Benešov Jiráskova 12:6 a skončili jsme na třetím místě v podskupině. V boji o celkové umístění jsme se utkali se ZŠ Nymburk. Vyhráli jsme 8:6 a obsadili jsme konečné 5. místo ve skupině. Naši skupinu vyhrála ZŠ Benešov Jiráskova a postupuje do TOP 8 ZÁPAD .

Turnaj jsme si užili, i když jsme si vybrali nováčkovskou daň – nervozita a tréma udělaly své. Ale nejsme z toho smutní, je to dobrá zkušenost a bojovat v krajské eliminaci je obrovský úspěch.

 

Text a foto: Mgr. Jana Janoušková