Den zdravého životního stylu pro 2. a 3. ročník

Helena Brejlová | Aktuality

    V úterý 22.10. se žáci druhých tříd sešli ráno ve škole netradičně pouze s batohy, psacími potřebami a svačinkou. Dnes je totiž čekal jejich „den“ v rámci Týdne zdravého životního stylu.

   Na celé dopoledne pro ně bylo nachystáno několik stanovišť. Ve společenské místnosti si vyzkoušeli praktické hry směřující ke třídění odpadu, v jazykové učebně pro ně byla nachystána přednáška o recyklaci s ukázkami na interaktivní tabuli. V učebně 3.A je pak čekali pracovníci mlékárny Benešov, kteří děti zavedli na farmu, aby je seznámili s cestou mléka od kravičky až do kelímku s jogurtem. Děti si také vyzkoušely svoje mlsné jazýčky ochutnáváním jogurtů „ poslepu“ a následným hádáním příchutí.

   Ve zbývajícím čase pro druháčky připravili různé aktivity paní učitelky, např. práci ve skupinách s pracovními sešity Zdravá pětka či povídání o správné ústní hygieně s následným trénováním správného čištění zubů.

   Žákům den uběhl jako voda  a v poledne se  s novými zážitky a vědomostmi  a  sladkou zdravou odměnou spokojeně rozešli.

 

  Žáci 3.ročníků měli “Den zdravého životního stylu” též v úterý. Některá stanoviště, která děti během dopoledne navštívily, byla totožná s těmi pro druhý ročník. Třeťáci však měli navíc zařazeno vytváření koláže na téma: Co je zdravé a co ne? a pohyb, který neodmyslitelně ke zdravému způsobu života patří. V tělocvičně si mohli vyzkoušet svou obratnost při soutěžích ve skupinách a na řadu přišla i hra “na mrazíky”.

 

Děkujeme za skvělou organizaci celého dne a těšíme se zase za rok.