Týden zájmových kroužků

Lubor Brázda | Aktuality

V týdnu 19.- 23. 8. 2013 se ve škole uskutečnil pilotní „ Týden zájmových kroužků o prázdninách “. Na tuto akci se přihlásilo 25 žáků z 1. stupně naší školy. Paní vychovatelky Mgr. Vendula Juříčková a Jana Kubálková si pro děti připravily pestrý program z různých výchovných oblastí, který se odvíjel na téma „Máme rádi zvířata „. Obědy pro děti byly zajištěny v restauraci Černý kůň.

Hned v pondělí si děti vyrobily deníky, do kterých si po celý týden zapisovaly a kreslily aktivity a zážitky z jednotlivých dnů. V keramické dílně vyráběly zvířecí amulety a odpoledne ve skupinách začaly pracovat na velkoformátových obrazech. Obrazy mají evokovat pohled dalekohledem na zvířata. Výtvarné aktivity střídaly drobné pohybové hry a sportovní soutěže na hříšti. V úterý děti dokončily keramické amulety i obrazy zvířat a všichni jsme se těšili na středu, protože nás čekal celodenní výlet do Konopiště. Hned ráno nás Ekovláček odvezl do zámeckého parku, kde děti soutěžily ve štafetových závodech, pozorovaly zvířata, navštívily stálou expozici dravců a chtěly si prohlédnout medvěda Jirku, ale ten se jim bohužel neukázal. Po obědě jsme šli na prohlídku druhého zámeckého okruhu a poté vyrazili pěšky do školy. Ve čtvrtek a pátek si děti vyrobily krásna trička, soutěžily v luštění křížovek, četly si zajímavosti o různých zvířatech, kreslily zvířecí hlavy, ze kterých sestavily zvířecí totem a zahrály si hru na ZOO.

Celý týden se moc vydařil, děti si domů odnesly nejen svoje výrobky, ale i spoustu skvělých zážitků a poznatků z oblasti přírody. Seznámily se z novými výtvarnými technikami a poznaly práci v jiném kolektivu, než znají ze svých kmenových tříd. Teď děti  ještě čeká týden prázdnin k načerpání sil, než opět zasednou 2. září do lavic.

                                                                                         Mgr. Vendula Juříčková – vedoucí ŠD