4.ročníky v Kunžaku

Helena Brejlová | Aktuality

Ve dnech 10. – 14.6. se žáci 4. tříd zúčastnili ozdravného pobytu v Kunžaku v rekreačním středisku Centrum Česká Kanada.

Po příjezdu jsme se ubytovali a vydali se na průzkum okolí našeho střediska. Večer jsme si opekli buřty a poseděli u ohýnku. Druhý den jsme se rozdělili do 4 skupin a každá skupina plnila úkoly na 4 stanovištích – sportovní (skok z místa, hod hakysákem, floorbalové utkání, hra Kámen Nůžky Papír), malování triček, malování na kamen, stavění stanu, házení kroužků, běh terénem. Večer jsme si zaběhli Orientační závod lesem s plněním úkolů z přírodovědy a vlastivědy. Na středu jsme se všichni moc těšili. Čekal nás celodenní výlet do Jindřichova Hradce. Ráno nás přivítala skoro jasná obloha, která vydržela celý den. Lepší počasí jsme si nemohli přát. Navštívili jsme zpívající fontánu, Krýslovy jesličky v Muzeu Jindřichohradecka, prohlídka zámku s průvodcem. Moc se nám líbilo i náměstí. Výlet se vydařil. Ve čtvrtek dopoledne nás čekala výtvarná činnost.

– Výroba třídních totemů

– Obtisk listů do keramické hlíny

V lese nás pak čekala Kimova hra (zapamatování 10ti obrázků po vyznačené trase). Odpoledne  jsme vyrazili na pěší výlet 15 km na Velký Kámen. V cíli jsme ještě postavili mechově chaloupky v lese. Večer jsme se rozloučili diskotékou a když se setmělo, šli jsme Bobříka odvahy. V pátek jsme po snídani odjeli zpátky k rodičům. Ozdravný pobyt rychle uběhl, už se těšíme na příští v 5. třídě.