Minibasketbal – Konfereční finále Strakonice

Milan Rýdl | Aktuality

Stejně jako v předchozích letech se i tentokrát smíšené družstvo žáků a žákyň z 1. stupně účastnilo celorepublikové soutěže v minibasketbalu Jr.NBA. Tentokrát jsme zastupovali družstvo NBA  – Brooklyn Nets.

Na konci minulého školního roku se nám podařilo probojovat do Konferenčního finále, které se tentokrát konalo 30.září ve Strakonicích. Po brzkém raním vstávání k autobusu na nás čekal soupeř nejtěžší, a to vítěz jihočeského předkola, družstvo ZŠ J.K.Tyla z Písku. V úvodní části jsme s nimi dokázali držet krok, ale v dalším průběhu hry již dominovali písečtí odchovanci. A vzhledem k tomu, že jejich tým tvořilo 13 chlapců a pouze 3 dívky, zvítězili výrazným rozdílem. Po krátké pauze nás čekal druhý účastník, a to pražský tým ze ZŠ a MŠ Na Smetánce, ten v prvním utkání prohrál o pouhé 2 body s družstvem z Bystřice. Po výborném začátku se naše družstvo dostalo do vedení a po celou dobu zápasu si ho i udrželo a po zásluze vyhrálo.

Naši školu reprezentovali tito žáci a žákyně :  Benešová Eliška, Hoffman Ondřej, Horvát Vojtěch, Jursíková Eliška, Křupková Simona, Mařík Vojtěch, Mik Patrik, Radochlib Jiří, Rathouská Eliška, Šípek Vojtěch, Zach Tomáš, Zeman Vojtěch, Zemanová Kateřina.

Všem našim hráčům a hráčkám patří veliký dík za vzornou reprezentaci naší školy.

Další informace o soutěži naleznete na adrese https://jrnbaleague.cz/play-off-odstartovalo-ve-strakonicich-postup-slavi-hawks-a-bulls/

MiR