V (ne)bezpečí

Marcela Vlkannova | Aktuality

Jak je „bezpečí – nebezpečí“ velké téma, si někteří naši žáci vyzkoušeli na vlastní pěst, respektive ruku, když své myšlenky přenášeli na papír.

Pro každého znamená nebezpečí něco jiného, pro někoho je to válka na Ukrajině, pro jiné jsou to nástrahy sociálních sítí a internetu, hrozba alkoholu a drog, samota, … ostatní si velmi dobře uvědomují, že nebezpečí na nás číhá na každém kroku, třeba jen při cestě do školy… Naopak pod slovem bezpečí většina dětí vidí rodinu, domov, kamarády, své zvířecí mazlíčky, ale také nenahraditelnou pomoc složek integrovaného záchranného systému.

Práce své a práce našich spolužáků, ale také dětí z ostatních škol na Benešovsku jsme si přišli prohlédnout na výstavu do Domu dětí a mládeže Benešov, který výtvarnou soutěž pořádal.

Jsme pyšní na to, že výkresy žáků z Dukly tvoří velkou část vystavovaných děl a obsadily navíc vítězná místa.

Jako nejpovedenější práci porota DDM vyhodnotila komiks Adély Turčíkové ze 7. B, druhým nejpůsobivějším výkresem se stal obrázek Lukáše Málka ze 6. A a třetí místo patří Lucii Nálevkové ze 7. B.

Jako velmi zajímavý byl vyhodnocen také 3D projekt žákyň 7. B Veroniky Bednářové a Marie Podhorské.

Soutěže se účastnily také ukrajinské děti. Pláž u dalekého moře jako místo klidu a míru ztvárnil náš nový spolužák Ruslan Balaban.

 

Mgr. Ludmila Bednářová