Maruška Podhorská nazpívala píseň pro děti se srdeční vadou

Marcela Vlkannova | Aktuality

Hlas Marušky zní ve sborovém zpěvu písně Modlitba, kterou si od 11. prosince, v den, na který připadá Světový den dětství, můžeme pustit přes server YouTube. Jako nadaná zpěvačka dochází Maruška do Dětského pěveckého sboru Domu dětí a mládeže Benešov, kde pod vedením sbormistryně Mgr. Aleny Vašákové připravovala nahrávku písně spolu s natočením videoklipu.

Písničku složila Mgr. Jana Štychová, jejíž dvě děti se s vadou srdce narodily. V úvodu zazní úryvek z knihy Andělé v mých vlasech irské mystičky Lorny Byrne, celý text a melodie jsou pak vlastní tvorbou paní Štychové. „Modlitba vznikla na podporu dětí se srdeční vadou a jejich rodin a také jako poděkování lékařskému týmu Dětského kardiocentra v Motole,“ uvádí autorka.

Finální podobu píseň získala v nahrávacím studiu pana Martina Hájka v Praze a videoklip byl natočen v Mateřském centru Hvězdička v Benešově. Vystupují v něm členové sboru spolu s dětmi zastupujícími Srdíčkáře, spolek dětí se srdeční vadou a jejich rodiče.

Písnička je opravdu nádherná, při jejím poslechu člověka doslova „mrazí“. Dostaneme tak příležitost uvědomit si, že zdraví není samozřejmostí. Naopak, spousta z nás o něj musí bojovat a těmi největšími bojovníky jsou často děti a jejich rodiče.

Píseň si můžete poslechnout zde: Srdíčkáři – Modlitba (oficiální video) – YouTube

 

 

Zdroj:

rozhovor s Mgr. Alenou Vašákovou

rozhovor s Mgr. Janou Štychovou

www.srdickari.cz

 

Mgr. Ludmila Bednářová