Cesta do Tokia – jak jsme daleko – týden dvanáctý

Lubor Brázda | Aktuality

A máme tu další etapu našeho olympijského závodu do japonského Tokia. Zatímco učitelský traktůrek a sporťák 6. C na olympijském atletickém oválu “brousí gumy”, zbývající závodníci ukrajují další stovky kilometrů ze své trasy. Nejnadějnějším adeptem na 2. místo a stříbrnou medaili je policejní vůz 8. D (modrý majáček dělá divy). Pravda, už jsme ho čekali na parníku v kanálu (tedy v tom korejském), ale co se na mapě zdá jako kousíček jsou ve skutečnosti i velké stovky kilometrů.

Na třetí místo autíčka 9. C si budeme muset počkat o dost delší dobu, protože Čína je prostě velká země a překonat její nástrahy není hračka. Ale věříme, že se i 9. C “pochlapí” a do cíle dorazí v dohledné době. Nebo, že by jí “trhla” 8. C se svým žluťáskem? No to by mohlo být ještě zajímavé.

I ostatní vozy a teamy jedou “jako o závod”. Pravda, někteří jen šnečí. 😀

Tento týden tokijská jury odpočívala a nezasedala. Ale!!! Zajímá vás, jak dopadla výzva učitelského traktůrku a sporťáku 6. C?

Tak tedy, 6. C zvítězila na celé čáře. Ujela bez 21 kilometrů rovných 2000.😮Což přepočítáno na ovál atletického stadiónu dělá přesně 4 947 a půl kola. Neuvěřitelné!!! Ani učitelský traktůrek se nenechal zahanbit a na stadionu vykroužil   3 875 okruhů (1550 km). Na 6. C a jejich sporťák to však tentokrát nestačilo. Gratulujeme. Výkon 6. C v tomto týdnu je i suverénně nejdelší týdenní vzdálenost, kterou se podařilo některému z týmů urazit. Smekáme.

 

Odkaz na tabulku s výkony jednotlivých žáků je zde. (pro přístup se musíte přihlásit vaším emailem)