Cesta do Tokia – jak jsme daleko – týden jedenáctý

Lubor Brázda | Aktuality

栄光を呼び求め、5日間喜ぶ (Eikō o yobi motome, 5-kakan yorokobu) – Volejte sláva a pět dní se radujte. Máme první autíčko v cíli. Gratulujeme celému týmu 6. C. V Tokiu se již společně vítají s týmem učitelů, jejich traktůrkem a japonskou holčičkou Yoshiko (Blankou). V posledních dvou etapách opravdu celý tým 6. C finišoval a ujel 8. D o celý “parník” (a to měli na policejní voze poslední etapy puštěný majáček) . Mimochodem parník bude déčko ještě potřebovat v Korejském průlivu, než se dostanou do Japonska.

Uvidíme, jak se bude závod dál vyvíjet, jelikož 9. C na třetím místě přidala ke svému vozu křídla, a kdo ví, jestli teď nepoletí s větrem o závod a “netrhne” i policejní  bourák. 

Další místa v této etapě obsadily zbylé “céčkové “vozy, za nimi 9. A, 6. B a 7. E. Slušné výkony. Chválíme.

Pak dlouho nic. Zadní část pelotonu je tvořená pestrobarevným “čumáčkem”, bílým zadečkem a běloskvoucím ocáskem v podobě autíčka 9. D (členy tohoto týmu distanční výuka už tak zmohla, že snad celý den nevstávají ani z postele 😁).

Jury se tentokrát rozhodla povzbudit tým 9. B, který se v této etapě “vyhoupl ” do výše zmíněného pestrobarevného “čumáčku”. Do příští etapy už i vy můžete vyjet s barevným autíčkem.

Na závěr ještě jedno malé překvapení a výzva. Učitelský traktůrek včetně svého vzácného nákladu vyzývá 6. C k závodu na Národním tokijském olympijském stadionu (国立競技場).  Ujetou vzdálenost přepočítáme na kola běžecké dráhy. Výzva je jasná: Kdopak oběhne více “koleček”, tým učitelů se svým traktůrkem nebo tým 6. C se svým sporťákem? (Je jasné, že autíčko 6.C má ještě zahřáté gumy z právě proběhlé etapy a tudíž výhodu, ale traktůrek vám určitě nedá nic zadarmo.).

Odkaz na tabulku s výkony jednotlivých žáků je zde. (pro přístup se musíte přihlásit vaším emailem)