Cesta do Tokia – jak jsme daleko – týden desátý

Lubor Brázda | Aktuality

東京はあなたを歓迎します(Tōkyō wa anata o kangei shimasu) Vítejte v Tokiu. Učitelský traktůrek je v cíli – hip hip hurá. Celé Tokio je na nohou a sleduje spanilou jízdu pedagogického zemědělského stroje ulicemi lemovanými růžově kvetoucími sakurami. Krásný pohled. I japonská dívka Yoshiko (pro nás Blanka) je uchvácená tou atmosférou a nesměle mává malou ručičkou rozzářeným “Tokijčanům a Tokijčankám”. 

Ale přes všechnu tu slávu nezapomínejme na další členy pelotonu. Sporťák 6. C využil technických problémů vedoucího traktůrku a dotáhl se na něj. Během této etapy překročil Korejský průliv a už se také snaží “louskat” japonské znaky na značkách kolem cesty. Pokud se celý tým tento týden dostatečně vyhecuje, je možné, že ho v cíli uvidíme již příští pondělí.

Další tři autíčka (8. D, 9. C a 8. C) putují velkou zemí – Čínou. Není úplně jednoduché po této zemi cestovat autem. Jen vyhnout se všem chodcům na silnici dá zabrat. Všichni víme, jak je zdejší krajina přelidněná a navíc jsou Číňani obecně menšího vzrůstu a vyhnout se jim na cestě vyžaduje velkou ostražitost. O tom by mohl tým učitelů a 6. C vyprávět. I přesto má dle průběžných výsledků 8. D na zbývající dva týmy celkem pěkný náskok. Ale nic ještě není ztraceno a my očekáváme lítý boj.

Máme radost i z družstev 7. C, 9. A, 6. B a 7. E, jelikož mají za sebou také pěkný kus cesty a projíždí se již po pláních asijských. Nevzdávejte to.

No a zbytek pelotonu se zatím bohužel “potlouká” někde po Evropě. Kdepak, doma je doma a ani žádný závod nás nepřinutí opustit starý kontinent. 😀😀😀

A konečně zasedání tokijské jury. Tentokrát bylo rychlé a stručné. Výsadu barevného autíčka nepřidělila v této etapě nikomu, ale 9. C a 7. C si mohou “vytunit” káry, aby stáhly náskok policejního vozu 8. D.

Těšíme se na další vozítka v cíli.

Odkaz na tabulku s výkony jednotlivých žáků je zde. (pro přístup se musíte přihlásit vaším emailem)