Cesta do Tokia – jak jsme daleko – týden devátý

Lubor Brázda | Aktuality

くそー仕事 (Kuso ̄ shigoto) – zatracená práce. Tak takhle kleje učitelský team, když hledá v přírodním parku せせらぎ・豊鹿里パーク (Seseragi Yukari Park) na jihu ostrova Honšů zakutálené kolo od traktůrku. A to jim pomáhají místní! Dokonce se  podařilo už opravit zadřený motor díky zkušenostem vnuka slavného Michia Suzukiho – zakladatele známého výrobce automobilů Suzuki. Bohužel kolo stále hledají.

   Na vedoucí pozici zemědělského stroje se i díky trablům s jeho technickým stavem dotahuje 6. C se svým bleskovým “sporťákem”. Už jen pár kilometrů jim zbývá do Severní Koreje. Tu doporučuji “vzít hopem”. 

   8. D se svým policejním vozem právě vjela na území Čínské lidové republiky. No tak to budou také určitě zážitky, o kterých nám později budete vyprávět…

   3. a 4. místo zatím drží dvojice autíček tříd 9. C a 8. C. Vypadají trochu jak siamská dvojčata. Bude zajímavé sledovat, jestli se některé z nich v příštím týdnu “utrhne” a pustí se do “stíhačky” 8. D.

   Další pozice už hýří barvami. To jsou vozy, jejichž týmy si za svoji aktivitu vysloužily obarvení svých samohybů.

   No a na závěr tu máme chvost našeho tokijského pelotonu. Autíčka 7. B, 9. D,   7. D a 9. B se projíždí po polských silnicích. Nevíme, čím je Polsko tak uchvátilo, ale evidentně se kochají. Že by místní krajinou, nebo je zlákaly polské trhy, nebo jim zachutnal polský salám, či snad někde tekla polská krev? Každopádně se vsadím, že všechny 4 třídy umí zdravit “po polsku”  dzień dobry.

   I tentokrát zasedla tokijská jury a dlouze jednala. Nakonec se shodla na udělení výsady barevného vozítka třídám 8. B a 6. D. Porotci se dohodli, že v obou třídách se nachází závodníci, které je třeba podpořit a povzbudit do dalších bojů. Gratulujeme.

   Ještě na závěr jedna drobnost. Jak učitelský traktůrek čeká na opravu, našel si jeho tým přátele v okolí. Došlo to tak daleko, že se japonská holčička jménem Yoshiko usadila na valníčku na vrcholu fůry sena. Slíbili jsme, že ji do Tokia dovezeme, a dali jsme jí české jméno Blanka.

 

Odkaz na tabulku s výkony jednotlivých žáků je zde. (pro přístup se musíte přihlásit vaším emailem)