Cesta do Tokia – jak jsme daleko – týden osmý

Lubor Brázda | Aktuality

日本へようこそ (Nihon e yōkoso)  Vítejte v Japonsku. Tak tuhle větu slyšel jako první učitelský traktůrek po osmém týdnu našeho závodu do japonského Tokia. Trochu zpomalil v Severní Koreji, o to rychleji však projel tou Jižní. Daleko za sebou nechal team 6. C (ten ale už Čínu také brzo opustí). 8. D se po faceliftu svého autíčka dostala na kazašsko-kyrgyžsko-čínské rozmezí. Doufejme, že její autíčko v barvách Policie ČR projede toto hraniční pásmo bez problémů. Celkem 5 vozítek se pohybuje po Asii, zbytek se zatím “šourá” stále po Evropě. 6. A se se svým tyrkysovo-žlutým “fárem” blíží ke Kyjevu a ostatní – převážně bílé vozy – jedou po silnicích Ukrajiny a některé dokonce ještě Polska. 

Tento týden se rozhodla tokijská jury podpořit teamy v zadní linii. Překvapilo nás autíčko 6. E, které dokázalo za pouhý jeden týden poskočit o neuvěřitelných 6 míst. Dále, se ode dna tokijského startovního pole  “odlepilo” autíčko 7. A a polepšilo si o 3 místa. Obě závodní stáje mají tedy možnost si zvolit barvu svého “závoďáku”. 

Na závěr jedna smutná zpráva. Neštěstí nechodí po horách, ale bohužel po zemědělské technice. Zatímco horský masiv Altaj traktůrek zvládl bez sebemenších problémů, Korejský průliv se mu stal osudným. Nejspíš mu slaná voda natekla do sání a motor “cuknul, škytnul” a už nenaskočil. Navíc urezl šroub držící zadní pravé kolo a to upadlo a odkutálelo se někam do japonského vnitrozemí. Smutná věc. Než celý učitelský team najde kolo v okolí města 山口市 (Jamaguči), než opraví zadřený motor, bude to nějakou chvíli trvat. Tudíž velká šance pro jejich soupeře. Držíme vám palce, aby se vašim teamům technické problémy vyhýbaly. 

 

Odkaz na tabulku s výkony jednotlivých žáků je zde. (pro přístup se musíte přihlásit vaším emailem)