Cesta do Tokia – jak jsme daleko – týden sedmý

Lubor Brázda | Aktuality

Ani během velikonočních svátků jsme náš závod do olympijského Tokia nepřerušili. Během minulého svátečního týdne třídní autíčka zvládla ujet spoustu kilometrů. Na celkové mapce to vypadá, že Tokio je pro čelo pelotonu, jen co by kamenem dohodil, ale nenechte se mýlit kouzlem měřítka mapy. Pořád nám zbývá pěkných pár tisíc kilometrů. Učitelský traktůrek a 6. C nezastavila ani Škaredá středa, ani Zelený čtvrtek, ani Velký pátek, už vůbec ne Bílá sobota (v horách na mongolsko-čínské hranici opravdu bílá je), dokonce ani Boží hod velikonoční. Kilometry stále přibývaly. Velká bitva se během těchto dnů strhla v Kazachstánu o třetí místo. Po heroickém výkonu se na třetí místo propracovala “kára” 8. D. Gratuluje celá tokijská jury a uděluje 8. D možnost si autíčko “vytunit”. 

Zatímco na čele pelotonu zuří nelítostná bitva o každý kilometr, panuje na opačné straně startovního pole klid a rozvaha. Bílá autíčka se drží “zuby nehty” evropského území a nikam nechvátají. 7. A, 9. B, 6. E, 7. D a 9. D nám opravdu radost nedělají. Dalo by se říci, že jejich jezdci jsou “trochu peciválové” a mají rádi pomalou a přeopatrnou jízdu. Možná jim jen nikdo neřekl, že se jedná o závod a jedeme až do olympijského Tokia (12 500 km) 😱. Úplně vzadu se nám krčí a naši domovinu ještě ani neopustilo autíčko 7. B. Vypadá to, že na ně dopadlo buď opatření  o omezeném cestování z okresu do okresu  (neustále je zastavuje policejní hlídka a musí vysvětlovat, proč …), nebo u sebe nemají čestné prohlášení, a nebo je závod prostě vůbec nezajímá. Každopádně tokijská jury zvedá výstražně prst a uděluje Černého Petra s velkou výstrahou.

Na druhou stranu se jury rozhodla motivovat 6. A, která se od loudavé skupinky tento týden krásně odpoutala. Uděluje jí možnost vybrat si barvu svého vozu. Gratulujeme. Loučíme se s pozdravem sportu zdar a tomu “motoristickému” zvláště. Těšíme se na vaše zážitky z Velikonočního pondělí. Co na naši pomlázku říkají Kirgizové nebo Číňani nás opravdu zajímá.

 

 

 

 

 

 

Odkaz na tabulku s výkony jednotlivých žáků je zde. (pro přístup se musíte přihlásit vaším emailem)