Cesta do Tokia – jak jsme daleko – týden pátý

Lubor Brázda | Aktuality

  Zdravíme Vás s průběžnými výsledky našeho závodu do olympijského Tokia. Po ukončeném pátém týdnu se náš peloton automobilů roztrhal na tři skupiny, z nichž první dvě dělí jen pár desítek kilometrů. Naopak 3. skupina se neustále drží v České republice a zdá se, že D1 je pro některé nepřekonatelnou překážkou. Na druhé straně startovního pole se pak nacházejí lídři závodu. 6. C se svým modrým “fárem” a na prvním místě se stále drží nepřekonatelný učitelský traktůrek. Třetí místo patří 9. C, kterou jen těsně stíhají autíčka 8. C a 8. D. Učitelský traktor právě vjíždí do hornaté oblasti hranice Kazachstánu a Kyrgystánu, které tvoří pohoří Ťan-Šan. Uvidíme, jestli zvládne náročné povětrnostní podmínky  a nadmořskou výšku kolem 4000 – 5000 metrů nad mořem. Je možné, že se někteří “řidiči” mohou v takto extrémních podmínkách trochu zadýchat (šance pro o něco mladší závodníky 😊).

   I dnes zasedala naše jury a rozhodla o tom, že barvu autíčka si bude v následujícím týdnu moci zvolit třída 6. B. oceňujeme snahu a vytrvalost všech řidičů ve třídě. Malým zklamáním je pro naší porotu zatím tým autíčka 7. C. Předpokládáme, že sportovci v této třídě se trochu “vybičují” k lepším výkonům, aby si i oni mohli v budoucnosti barvu autíčka zvolit. 

   Poslední rozhodnutí jury se týká “káry” 6. C. Jelikož se dlouhodobě drží na 2. místě a stíhá – zatím osamocená – učitelský zemědělský stroj, rozhodla jury, že pasažéři tohoto vozu mají možnost si své vozítko vylepšit. Jak si s tím poradí, nechává jury na nich.

Odkaz na tabulku s výkony jednotlivých žáků je zde. (pro přístup se musíte přihlásit vaším emailem)