Den s Ajaxem – 2. a 3. ročníky

Helena Brejlová | Aktuality

    Pátek 16.5. 2014 se stal pro žáky druhých tříd ze Základní školy Benešov, Dukelská dnem, kdy školní aktovky mohli nechat doma a celý den strávit soutěžením v rámci projektového dne, Dne s Ajaxem.

   Soutěžní družstva čekala čtyři stanoviště ve třídách a v odborné učebně, před školou také ukázky policejní techniky. Tento projektový den totiž již tradičně pořádáme ve spolupráci s Městskou policií města Benešova a s Policií ČR. Děti si povídaly o bezpečném chování na stanovišti Co se smí a co se nesmí, o tom, jak policie pracuje a pomáhá na stanovišti Policie – můj kamarád, o bezpečnosti v dopravních situacích na stanovišti Chodec – cyklista a také o nebezpečí šikany. Zároveň zodpovídaly řadu otázek a za správné odpovědi získávaly cenné body.

    Při slavnostním závěrečném vyhodnocení dostali všichni soutěžící malou sladkou odměnu, ti nejlepší i odměny věcné. Vítězné družstvo ze 2.A ve složení Robert Ernest, Jiří Starosta, David Faltýnek, Vojtěch Červenka, Matěj Schovánek, Šimon Vácha a Štěpán Šremer bylo za svou snahu odměněno dortem, o který se kluci rádi podělili se svými spolužáky.

2. ročníky

Text: PaedDr. Ivana Pallová

Foto: Mgr. Gabriela Kučerová

 Žáci 3. ročníků měli projektový den “Den s Ajaxem” také v pátek 16.5 . Zahájili ho v počítačových učebnách, kde pracovali s výukovými programy zaměřenými na dopravní značky, pravidla silničního provozu, důležitá telefonní čísla,aj. Své znalosti z oblasti dopravní výchovy a první pomoci si poté prověřili na několika stanovištích: Chodec – cyklista, Policie – můj kamarád, Co se smí a co nesmí, Bezpečné prázdniny,… Za správné odpovědi na stanovištích získávaly děti body pro svou skupinu. Po soutěži na stanovištích si žáci prohlédli policejní auto a jeho výbavu, vyzkoušeli si neprůstřelnou vestu, seznámili se s vybavením policejní motorky. Celé dopoledne bylo zakončeno vyhlášením nejlepších družstev ze soutěže na stanovištích.

Děti si projektový den pěkně užily a dozvěděly se mnoho důležitých informací, které jistě využijí.

 

3. ročníky

Text a foto: Mgr. Helena Brejlová