Týden zdravého životního stylu – 3. ročník

Helena Brejlová | Aktuality

3. A
Projektový den jsme zahájili povídáním o tom, co je to životní styl a co vše do něj patří. Pak jsme se vydali do cvičné kuchyně, kde jsme chystali prostírání na snídani, svačinu a oběd. O velké přestávce jsme si pochutnali na zdravých svačinách od našich maminek. Řešili jsme ovocný a zeleninový kvíz, osmisměrku, třídili odpad. Na závěr jsme shlédli video o pitném režimu, ovoci a zelenině.

3. B
Ve třídě 3.B. jsme se věnovali několika různým tématům. Nejdříve jsme se pozastavili nad vlivem reklam na náš jídelníček, potom jsme si prošli cestu některých potravin až ke konečnému spotřebiteli. Následovala lekce ze zdravovědy a děti měly možnost vyzkoušet si první pomoc, k čemuž nám dobře posloužil kamarád plyšový zajíc, kterému se náhle neudělalo dobře. Po zubní hygieně, následoval nácvik stolování a slušného chování u stolu. Děti si den pěkně užily a prázdné žaludky zaplnily přinesenou zdravou svačinkou.

3.C
Projektový den jsme odstartovali skupinovou prací o dlouhé cestě některých základních potravin až na náš stůl. Poté jsme se zamýšleli nad tím, jak reklama ovlivňuje naše stravovací návyky. Po zdravé svačince a zubní hygieně jsme se vydali do cvičné školní kuchyně, kde jsme si vyzkoušeli vhodně prostřít stůl k různým příležitostem a zopakovali si pravidla stolování. V posledním bloku jsme se věnovali správnému třídění odpadů.

3. D
Náš projektový den byl plný aktivit. Nejprve jsme se rozdělili do skupinek, ve kterých jsme plnili úkoly. Začali jsme tématem třídění odpadů. Poté jsme si povídali, jak reklama zasahuje do našeho životního stylu. Dalším zajímavým tématem byla cesta určitých potravin – od jejich počátku až ke konečnému spotřebiteli. Názorně jsme si ukázali cestu výroby chleba, moštu, mléka a masných výrobků. Podívali jsme se na video o pitném režimu a řekli jsme si, jaká jsou pravidla stolování. Na závěr dne jsme si shrnuli, co je to životní styl a co vše s ním souvisí.

O velké přestávce jsme si připravili zdravé svačinky, na kterých jsem si pochutnali.