Preventan Cup

Lubor Brázda | Aktuality

 V pondělí 6. 4. 2009 se konalo okresní finále ve vybíjené žáků ZŠ “Preventan Cup” v kategorii II. A- Otevřená. Soutěž pořádala ZŠ Benešov Jiráskova 888 a Dům dětí a mládeže Benešov. V této kategorii soutěžili chlapci 4.-5. tříd a tým mohly doplnit i dívky.

 Naši školu reprezentovali tito žáci 5. ročníků: Ondřej Hrdý, Jan Janeš, Pavel Pitelka, Petr Fučík, Zdeněk Havelka, Nikola Macoun, Ondřej Kukura, Matyáš Ludányi, David Flieger, Lukáš Fedák, Magdaléna Slavíková, Radka Šedivá. Velká pochvala patří právě dívkám, které v tvrdé konkurenci chlapců obstály na výbornou a perfektně posílily náš tým. Soutěže se zúčastnilo 19 přihlášených družstev, která byla rozlosována do 4 skupin. Ve skupině hrál každý s každým a 2 nejlepší družstva postoupila do čtvrtfinále. Vítěz postoupil do semifinále a poražená družstva ze semifinále se utkala o 3. místo. Vítězná družstva ze semifinále se utkala ve finále o 1. místo. V 15 hodin nastoupila proti sobě ve finálovém souboji ZŠ Dukelská Benešov a ZŠ Votice. Po napínavén boji a nastavení 2-krát 3,5 minuty zvítězila ZŠ Dukelská výsledkem 6:5 a získala krásné 1. místo v turnaji. Vítěz okresního finále bude reprezentovat náš okres Benešov v krajském přeboru Středočeského kraje „Preventan Cup 2009″ ve sportovní hale ZŠ Jiráskova Benešov dne 12.5.2009.

V úterý 7.4.2009 se konalo finále ve vybíjené žákyň 4.-5. tříd ZŠ „Prevenal Cup” na ZŠ Jiráskova Benešov. Soutěže se zúčastnilo 7 přihlášených družstev.  Naše škola obsadila 4. místo.

 Děkujeme žákům ZŠ Dukelská za vzornou reprezentaci školy a přejeme jim hodně úspěchů v dalších sportovních soutěžích.

 

Mgr. Eva Pojerová