1.B poprvé v knihovně

Lubor Brázda | Aktuality

Už jsme se nemohli dočkat, až se společně vydáme na naši první exkurzi do Městské knihovny Benešov.

Poté, co nám paní učitelka podrobně vysvětlila, jak se na naší společné cestě městem a i v samotné knihovně budeme chovat, abychom si všichni návštěvu co nejvíce užili, a oblékla první a poslední dvojici naší skupiny reflexní vesty, jsme se mohli vypravit za Dobrodružstvím v knihovně. Ano, právě tak se jmenovalo naše setkání, které vycházelo z knížky s tímto názvem.

Paní knihovnice nám nejdříve představila prostory dětského oddělení, kde jsme se následně mohli usadit a naslouchat předčítání velice zajímavého příběhu o jedné knihovně, kde se z knížek ztratily pohádkové postavy, a to jen proto, že paní knihovnice odkládala knihy, které přečetla, na regál v zadní místnosti. Nikdo si je pak nemohl půjčit. Kdo jiný pak mohl pohádkové bytosti zachránit nežli děti.

Dozvěděli jsme se tímto, že v knihovně si můžeme půjčovat knížky, které ale musíme včas a v pořádku vracet, aby si je mohli půjčit i ostatní, že když si knížku půjčíme jen k prolistování, musíme ji pak vrátit na správné místo. A už také víme, z jakých částí se knížka skládá. O tom, že jsme si všichni zapamatovali, kde má kniha obálku, stránky a hřbet, se paní knihovnice přesvědčila, když jsme všichni zvládli úkol dle zadání vybarvit jednotlivé části knihy, jíž jsme nakonec vytvořili i samotnou obálku.

Všem je nám jasné, že se do knihovny budeme rádi vracet, a to společně se spolužáky, ale i osobně s rodiči či s kamarády.

Text: Mgr. Ludmila Bednářová