Adaptační kurz v 1. A

Lubor Brázda | Aktuality

20. a 21. 9. probíhal v prvních třídách Adaptační kurz.

V naší třídě měl název „ Křížem krážem lesem Řáholcem“.

Na cestě lesem Řáholcem jsme plnili různé úkoly. Jízdu jsme zahájili několika seznamovacími hrami – „Podávání kamínku“, „Kulatá jména“, „Co o sobě prozradíš“. Cílem těchto her bylo poznat své spolužáky a zapamatovat si jejich jména. Bylo to docela těžké, neboť ve třídě je nás 29 žáků. Ne všem se tento úkol podařil. V tělocvičně jsme hráli „Molekuly“ a pak na nás čekala čtyři stanoviště – kopali jsme na branku, přeskakovali a podlézali překážky, házeli a chytali míč a stříleli na branku florbalovými hokejkami. Ve třídě jsme si dali svačinu, kterou jsme si vylepšili dobrotami od maminek a babiček. Byly to koláče, dort, bábovky, mafiny, jablka, švestky, hroznové víno i slané pečivo. Všem moc děkujeme, bylo to výborné. Po přestávce jsme se vydali do IKC, kde na nás čekalo několik záludných hádanek a hledání pohádkových dvojic nejen z lesa Řáholce. A pak hurá na hřiště a zase hry a soutěže. Abychom nabrali sílu na další práci, vydali jsme se do jídelny na oběd. Byly šišky s mákem. Po obědě jsme odpočívali při pohádce „O loupežníku Rumcajsovi“. Další práce, do které jsme se s chutí pustili, byla skládání puzzle postaviček z Řáholce. Všem se podařilo obrázek správně sestavit, nalepit a vybarvit. Pak jsme společně zhodnotili první den a hurá do družiny nebo domů.

Druhý den jsme opět hráli hry ve třídě. Vyrobili jsme náš třídní strom, kde si každý otiskl svoji ruku, jako list. Po svačině jsme se vydali do Konopiště. Tam jsme se strefovali šiškami do stromu a hledali schovaného Cipíska. Také jsme si nasbírali žaludy, které využijeme k počítání při matematice. Cestou jsme sbírali listy, abychom mohli vyrobit domeček pro ježka. Po návratu do školy nás čekal oběd – kuřecí stehýnko s bramborem. Odpočinek byl zase s Rumcajsem. Na domeček pro ježka jsme se těšili. Nejprve jsme si povídali, kde ježek žije, co si dává k obědu a kde přečká zimu. Papírového ježka jsme si vybarvili, nalepili bodliny a vystřihli. Pak jsme na obrázek přilepili listy, aby nebyla ježkovi zima.

A protože jsme děti šikovné, podařilo se všem projet bezpečně lesem Řáholcem a získat „řidičák“. Domů jsme si kromě řidičáku odnesli i gumu, několik sladkostí a hodně pěkných zážitků.

Hry, soutěže a další činnosti pro nás připravily: naše paní učitelka Dana Hanušová a paní vychovatelka Jana Kubálková.