Adaptační kurz v 1.D

Helena Brejlová | Aktuality

Při dvoudenním adaptačním kurzu v 1. D jsme si všichni užili spoustu zábavy, zahráli plno her, zazpívali písničky, společnou prací jsme vytvořili podzimní strom, sportovali jsme, ale hlavně jsme se spřátelili a poznali jsme jeden druhého. Zjistili jsme, že máme hodně shodných zálib a že všichni mlsáme rádi sladké. Šikovné maminky, babičky, tetičky a dědečkové nám s láskou napekli ke svačinkám dobroty, které nám celé dva dny plnily bříška a zbylo nám jen pár drobečků.

První den jsme si rytmickými říkankami naučili jména všech kamarádů (holky mají těžší úkol, musí si zapamatovat 14 jmen, kluci jsou na tom lépe, holčiček máme jen 10). Potom jsme si poslechli příběh o kouzelném talíři a povídali si o tom, jaký nás čeká příjemný školní rok a jak bychom ho chtěli společně strávit. Doplnili jsme si pár pravidel třídy a ta potvrdila obtisknutím pravé ruky. Pak jsme se vypravili ven na travnatou plochu k zimnímu stadionu. Užili si sportovní hry, naučili se správně startovat, zazpívali si a společně v kruhu a ve dvojicích zatančili. Odpoledne jsme se učili pracovat ve skupinkách a vytvořili jsme překrásné podzimní stromy, které teď zdobí naší třídu.

Druhý den nás čekalo opět spoustu zábavy, než nás vytáhlo svými paprsky sluníčko ven, s kamarády jsme stavěli co nejvyšší komín ze stavebnice. Rozdělení do dvou družstev jsme si zaběhali a zkusili, jaké to je důvěřovat kamarádovi při cestě slalomem mezi kuželkami se zavázanýma očima. Po obědě jsme si poslechli krátký příběh, malovali jsme, hádali zvuky, zpívali a společně jsme zhodnotili oba dny a jako vzpomínku si odnesli diplomy a malé odměny. Adaptační kurz se nám povedl, nyní už víme, co má kdo rád, z čeho má radost či trápení. Víme, jak si vzájemně pomáhat, poděkovat, poprosit a podat pomocnou ruku. Tak nám držte palce, aby se nám takhle dařilo po celý školní rok.

Mgr. Monika Břínková, Monika Krásenská a Denisa Mertová