Den plný florbalu

Helena Brejlová | Aktuality

    V úterý 4. března 2014 se družstvo chlapců 1. stupně rozloučilo s letošní florbalovou sezonou turnajem benešovských škol na ZŠ Benešov Jiráskova v rámci akce Den plný florbalu.

Naši školu reprezentovali Jonáš Vrkoslav 4. B, Tomáš Fejtek 4. B, Martin Bukovaz 4. C, Lukáš Koukol 4. C, Matěj Dušek 5. A, Milan Konopásek 5. A, Tereza Šimoníková 5. B, Milan Šimoník 5. B a Vojtěch Klápa 5. C.

Turnaje se zúčastnila 4 družstva – ZŠ a MŠ Benešov Karlov, ZŠ Jiráskova A a B, ZŠ Dukelská – a hrálo se systémem každý s každým.

V prvním utkání byla naším soupeřem ZŠ Karlov, kterou jsme porazili 9:1. Do druhého utkání jsme nastoupili proti týmu ZŠ Jiráskova B a také jsme vyhráli – 13:1. Tím jsme si zajistili nejhůře druhé místo.

Poslední a rozhodující zápas jsme již tradičně hráli proti ZŠ Jiráskova A. Byl to nádherný zápas. Prohrávali jsme již 4:1, ale nevzdali jsme se. Postupně jsme vyrovnali na 4:4 a podařilo se nám vyrovnat i po pátém gólu našeho soupeře. Utkání skončilo 5:5.

Lepší skóre rozhodlo o našem vítězství v turnaji. Naším nejlepším střelcem byl s 10 góly Vojta Klápa, který byl i nejlepším střelcem celého turnaje.

Tak dostala letošní sezona na závěr zlatou tečku.