Co nového v Recyklohraní

Lubor Brázda | Aktuality

V rámci programu Recyklohraní aneb Ukliďme si svět bude od února možné odevzdávat ve škole i staré tonery a cartridge z tiskáren.

Od září jsme odevzdali přes 500 kg vysloužilých spotřebičů a přes 100 kg vybitých baterií. Žáci se ale letos nezapojili do soutěže Věnuj počítač, odevzdali jsme pouze několik přístrojů vyřazených ve škole. Také v soutěži Věnuj mobil se letos vybralo mnohem méně přístrojů než v minulých letech – necelé 4 desítky. Všechny uvedené objekty určené k recyklaci můžete ve škole odevzdávat průběžně po celý rok, třídíme je a připravujeme k odvozu buď v rámci samostatně vyhlašovaných soutěží, nebo po naplnění kontejnerů.

V prvním pololetí letošního školního roku jsme opět plnili úkoly. Tentokrát se na obou z důvodu jejich náročnosti podíleli žáci 9. tříd. První úkol Inventura se týkal baterií. Žáci nejprve vyplnili dotazník týkající se užívání baterií v domácnostech, potom výsledky zpracovali při výpočetní technice do tabulky. Výsledky práce si můžete prohlédnout zde:       Tabulka – používání baterií        Seznam spotřebičů s bateriemi 

Druhý úkol Cesta kolem světa mapoval místa celého světa, kde se těží suroviny (kovy) pro výrobu našich počítačů. Průběh a výsledky práce jsou tentokrát na fotografiích.