Víkend na Nové Živohošti

Martina Vítová | Aktuality

V pátek 19. května 2017 ve čtyři hodiny odpoledne žáci 3. A, 3. C a 3. D vyrazili se svými třídními učitelkami na sportovní víkend na blízkou Novou Živohošť.

Po ubytování jsme si vyšli na krátkou prohlídku okolí, večer pak zpestřil táborák s opékáním vuřtíků, které nám s sebou připravili naši rodiče.

Druhý den byl ryze sportovní. Dopoledne jsme se vydali do zátoky nad Vltavou, potom jsme si v přilehlém lese stavěli různé chaloupky a domečky z mechu a všeho, co bylo po ruce. Ani se nám nechtělo vrátit na oběd. Odpoledne nás čekal štafetový závod v upraveném „biatlonu“. Běh byl skombinován s házením tenisových míčků do košů. To bylo asi mnohem těžší než uběhnout stanovený okruh. Ale všichni jsme to zvládli. Večer jsme příjemně unavení rychle usnuli. Ale to nebylo všechno! Během půl hodiny přišel noční budíček a stezka odvahy. Ve skupinkách jsme postupně procházeli pouze s baterkami kolem nám již známých míst. Nikdo se neztratil, ani moc nebál.

Než jsme se nadáli, byla tu neděle. Dopoledne nás čekal turnaj ve vybíjené a po obědě si pro nás už začali jezdit naši rodiče. Ani se nám nechtělo domů.

Uteklo to jako voda. Kromě krásných zážitků nás těší, že jsme se všichni lépe poznali. Zjistili jsme, že i ten, se kterým nám to občas ve škole skřípe, je docela fajn kluk nebo holka.

Text: J. Janoušková