Florbalový turnaj O pohár ČFbU 2012-13

Helena Brejlová | Aktuality

Ve středu 21. listopadu 2012 se družstvo chlapců 1. stupně zúčastnilo okresního finále prvního ročníku turnaje ve florbale žáků 1. stupně O pohár ČFbU.

Naši školu reprezentovali Jonáš Vrkoslav 3. B, Lukáš Koukol 3. C, Matěj Dušek 4. A, Milan Konopásek 4. A, András Ludányi 4. A, Tereza Šimoníková 4. B, Vojtěch Klápa 4. C, Čeněk Klik 5. A, Marek Janatka 5. B, Dominik Hojda 5. B a Vítek Vašíček 5. B.

Nejdříve se naši žáci utkali v základní skupině se ZŠ Senohraby, ZŠ Benešov Jiráskova a ZŠ Čerčany. První dvě utkání jsme vyhráli v poměru 7:2 a 6:5. V poslední zápase se nám tolik nedařilo, narazili jsme na opravdu dobrého soupeře a prohráli jsme 1:7.

Do bojů „o medaile“ jsme postupovali ze základní skupiny ze druhého místa. A byly to opravdu tvrdé boje!

Ve čtvrtfinálovém utkání jsme se postavili proti družstvu ZŠ Votice. Utkání bylo plné gólů a my jsme zvítězili 8:7.

V semifinále nás čekal asi nejobtížnější zápas. Hned v prvním poločase jsme dostali dva góly a prohrávali jsme 0:2. Teprve ve druhém poločase se nám podařilo až 3 minuty před koncem vyrovnat a na řadu přišly samostatné nájezdy. Náš brankář Dominik Hojda úspěšně čelil všem třem, zatímco našeho soupeře překonal v posledním nájezdu Jonáš Vrkoslav a zajistil našemu družstvu účast v boji o první místo.

Finálový souboj nás svedl dohromady opět se ZŠ Čerčany. Děti daly do posledního zápasu úplně všechno, ale náš soupeř byl lepší. Prohráli jsme 6:15, ale byl to náš nejlepší zápas.

Druhé místo jsme si užívali stejně, jako bychom zvítězili.

Na slavnostním vyhlášení byl Dominik Hojda zvolen nejlepším brankářem turnaje. Našimi nejlepšími střelci byli Milan Konipásek s 12 góly, Jonáš Vrkoslav s 8 góly, Tereza Šimoníková a Vojtěch Klápa se 4 góly.

tabulka 1

tabulka 2

tabulka 3

tabulka 4