Šesté třídy v Zeměráji

Lubor Brázda | Aktuality

V pátek 3. června jsme se my, žáci šestých tříd, vypravili na výlet do Kovářova, kde je nádherný zážitkový park Zeměráj. Nečekali jsme, že se nám tam bude tak moc líbit. Ale jak to tedy probíhalo?

Ráno jsme se sešli před hlavním vchodem do školy. Sraz jsme zde měli v 7:45, ale někdo tu nedočkavě postával už od 7 hodin. Poté, co si nás paní učitelky a pan učitel přepočítali a zkontrolovali, zda nikdo nechybí, nastoupili jsme do autobusu a odjeli.

V Kovářově jsme byli po 9. hodině, cesta tedy trvala asi hodinu a čtvrt. Vystoupili jsme z autobusů a vešli do areálu. Někteří „hladovci“ začali svačit. To už nás vítala milá paní, která nám řekla, o co se zde snaží a co vlastně jsou zač (na ploše 9 hektarů zde najdete více než stovku různých her, hlavolamů a dobrodružných úkolů podporujících vaši kreativitu, pozornost, zručnost, obratnost, rovnováhu, schopnost měnit zažité stereotypy – www.zemeraj.cz). Poté jsme pokračovali k hospůdce, kde jsme se rozdělili.

Nyní nás čekalo absolvování tří “atrakcí”:

První byla vesnička Hruškov. Zde se nám věnovala veselá slečna Květa, která nás provedla po pěkné vesničce. Domečky byly stavěny opravdu jako dříve ze dřeva a hlíny se slaměnou střechou. Měli jsme zde možnost si namlít vlastní mouku a udělat si z ní placky.

Dalším bodem našeho programu byla stezka zvaná Naboso. Tato stezka byla tvořena různými kamínky, šiškami a kládami, které ležely na zemi, a my jsme přes ně měli za úkol přejít naboso. Někdo nešel stezkou vůbec, někdo jednou, ale našli se i ti, co si ji zopakovali dvakrát nebo dokonce i třikrát.

Poslední atrakcí byla herna. Mohli jsme si zde hrát s různými hlavolamy, stavět na písku, házet na terče a další. Zde jsme se sešli téměř se všemi šesťáky. Pak už ale následoval bohužel odjezd.

Moc se nám zde líbilo a myslíme, že takový zážitkový park se jen tak někde nenajde. Děkujeme celému Zeměráji a samozřejmě učitelům za takto krásný výlet.

 

Lukáš Čuřík 6.A