Poznávací zájezd do Anglie

Veronika Švarcová | Aktuality

V neděli  16.9. v 19,00 odjeli zájemci z řad žáků devátých tříd Základní školy Benešov v Dukelské ulici na zájezd do Anglie.

Po nočním přejezdu Německa a Belgie jsme ráno 17.9.  dorazili do Francie. Ve Francii jsme se nalodili na trajekt a přepluli kanálLa Manche(anglicky English canal ).

Po vylodění jsme jeli na blízký hrad Dover, kde jsme si prošli komplex opevnění. Následně jsme pokračovali do Canterbury, kde jsme navštívili katedrálu. Večer jsme dorazili na místo, kde si nás převzali rodiny.

Na středu 18.9. byla naplánována cesta do centra Londýna. Tam jsme při prohlídce navštívili nebo viděli: budovu parlamentu s Big Benem, Londýnské oko, 4D kino (film o Londýně), Trafalgarské náměstí, Leicesterské náměstí a Buckinghamský palác, z kterého jsme jeli doubledekrem do Naturaly History Museum.

Ve čtvrtek 19.9. jsme vyrazili na vápencové útesy Beachy Head. Po procházce po těchto úchvatných útesech jsme pokračovali do Brightonu do podmořského světa.

20.9. jsme se ráno rozloučili s rodinami a jeli již podruhé do centra Londýna, kde jsme vyzkoušeli jízdu nadzemní dráhou do City of London. Tam jsme shlédli katedrálu Sv. Pavla, mnozí vyšlápli 311 schodů až na vršek Monumentu, který má připomínat požár, který spálil Londýn roku 1666. Následně jsme navštívili křižník Belfast, ze kterého jsme šli přes London Bridge do pevnosti Tower. Za středověku to bylo vězení, ale dnes tu jsou uchovány britské korunovační klenoty. Po prohlídce jsme jeli lodí po Temži do Greenwiche parku, kde jsme si prohlédli známou observatoř. Pak už nás vyzvednul autobus a vyjeli jsme na zpáteční cestu domů. Tentokrát jsme ale nejeli trajektem, ale Eurotunelem.

21.9. jsme po nočním přejezdu Francie, Belgie a Německa v 12,30 dojeli před budovu školy. Všichni budeme na tento zájezd dlouho vzpomínat.

Jan Pikora, 9.C