Olympiáda ŠD 2015

Veronika Švarcová | Aktuality

V úterý 9. června a ve středu 10. června 2015 se ve školní družině při ZŠ Benešov, Dukelská 1818 uskutečnila již tradiční Olympiáda, která je vyvrcholením dvouměsíčního projektu ŠD: „Kdo si hraje, nezlobí“. Projekt je zaměřen na dodržování pravidel všech her a soutěží a na rozvíjení základních pohybových schopností jako je rychlost, vytrvalost, obratnost a síla.

Paní vychovatelky v odděleních vybraly nejlepší sportovce a ti se pak utkali v jednotlivých kategoriích a disciplínách. Žákům prvních tříd v úterý počasí moc nepřálo, a tak se olympiáda přesunula do školní tělocvičny. Soutěžilo v disciplínách hod míčkem, skok do dálky z místa a v běhu na 50 metrů. Ve středu se počasí umoudřilo a žáci druhých a třetích tříd soutěžily na školním hřišti v hodu míčkem, v běhu na 60 metrů a ve skoku do dálky.

Všichni soutěžící se s vervou pustili do sportovního klání. Na stupních vítězů byli odměněni ti nejlepší medailí, diplomem a bujarým potleskem svých kamarádů a paní vychovatelek, které je pilně připravily.

Foto a text: Mgr. Vendula Juříčková (vedoucí ŠD)