Adaptační kurz 1.C

Helena Brejlová | Aktuality

Kurz probíhal ve stylu známé pohádky “O Mášence a třech medvědech“. Po přehlídce medvědích plyšáčků si děti zahrály několik aktivizačních her, jejichž prostřednictvím se mimo jiné rozdělily do pěti skupin, ve kterých pak soutěžily.

Pohádku jsme si připomněli poslechem a následným společným převyprávěním. Poté děti technikou kolorované kresby tuší  ztvárnily nejdůležitější okamžiky z pohádky. Po obědě jsme se věnovali pohybovým hrám a nejrůznějším soutěžím v týmech. Bohužel počasí nebylo příznivé, a tak pro nás vítaným zpestřením byl pobyt v tělocvičně, kde se děti konečně pořádně proběhly.

Druhý den děti dokončily kresby a  společně jsme relaxovali při poslechu relaxační hudby a “návštěvy lesní studánky”. Na oběd jsme vyrazili o něco dřívě, protože nás čekala náročná výprava za medvědem Jiřím do Konopiště.

Z parkoviště pod zámkem Konopiště nás svezl vláček. Pan řidič si jízdu skutečně vychutnával a povozil nás znamenitě. Medvěd zprvu ve výběhu nebyl ,a tak jsme se ho na radu Elišky V. pokusili vylákat na vdolky, které jsme mu schovali od pondělního oběda. Situace nevypadala zpočátku nijak růžově. Když už jsme ale chtěli odejít, přece jen méďa vylezl:) Vdolky mu zachutnaly a chtěl další. Pak nepohrdl ani jablíčky a mrkvičkou od dětí. Mnozí z nás viděli medvěda Jiřího úplně poprvé ,čímž byla naše výprava o hodně veselejší.

Občerstvili jsme se v Růžové zahradě a nebýt Eliščina „razítka“ na čele, neměl by tento dvoudenní adaptační kurz jedinou chybičku.

 

Velké poděkování patří paní vychovatelce Miroslavě Fulínové, neboť byla paní učitelce naprosto dokonalým parťákem.

Doufám, že si děti tyto dva dny užily alespoň tak jako my dospělí.

 

Helena Brejlová, tř.uč. 1.C