Den a Noc s Andersenem v 1. D

Martina Vítová | Aktuality

Pátek 27. března se ve třídě 1. D stejně jako v jiných třídách naší školy, ale i dalších základních škol, nesl v duchu pohádek. V celém Česku se slavil Den s Andersenem. Náš projektový den Z pohádky do pohádky nás zavedl na pohádková stanoviště, kde jsme si četli známé pohádky a plnili různé úkoly: skládali jsme z úryvků pohádky O Červené Karkulce a O šípkové Růžence, hledali slova, která nepatří do pohádky O Budulínkovi, opravovali popletenou pohádku O perníkové chaloupce.

Celý den vrcholil večerním setkáním ve škole. S pohádkami O Ferdovi a O třech kůzlátkách jsme si trochu zasportovali, pak nás čekala pohádková cesta, kterou pro nás připravili naši starší spolužáci ze 2. stupně. Celý večer zakončila Krkonošská pohádka na dobrou noc, po které jsme všichni zalezli do svých spacáků a připravili se na Andersenovské nocování ve škole. Při pohádce Císařovy nové šaty jsme postupně usnuli v naší noclehárně, na kterou se proměnila naše třída.

V sobotu ráno jsme se společně nasnídali – měli jsme spoustu dobrot, které pro nás připravily naše maminky i tatínkové. Kolem půl deváté jsme se rozcházeli domů.

Den i Noc s Andersenem jsme si užili a budeme na ně dlouho vzpomínat.