Den s Ajaxem

Lubor Brázda | Aktuality

Že nevíte, kdo je to Ajax? Velmi dobře to však ví žáci čtvrtých a pátých ročníků. Ajax je věrný psí pomocník a kamarád policisty Standy. Oba jsou průvodci našich žáků na spletité cestě dopravními předpisy, pravidly pro malé chodce a cyklisty, první pomocí i pomocí v rizikových životních situacích v tzv. Ajaxově zápisníku.

Dne 8. 4. 2011 vyvrcholila celoroční práce projektovým dnem, Dnem s Ajaxem, který byl pro žáky naší školy připraven ve spolupráci s Policií ČR. Policisté dětem nachystali trať pro jízdu zručnosti na kole a bedlivě jejich výkony sledovali a hodnotili. Za pomoci starších spolužáků pak děti zpracovávaly dopravní testy, v počítačovém programu v počítačové učebně či na interaktivní tabuli si pak vyzkoušely svoje vědomosti v oblasti první pomoci. Doprovodný program připravili pro žáky členové Poříční policie a Hasičského záchranného sboru.

Celý den vyvrcholil slavnostním zakončením s předáváním cen a diplomů pro tři nejúspěšnější žáky z každého ročníku, kterého se zúčastnilo jak vedení naší školy, tak zástupci z řad Policie ČR.

PaedDr. Ivana Pallová