Děti dětem

Lubor Brázda | Aktuality

      V  průběhu listopadu loňského roku přišly členky ŽR s návrhem zpříjemnit opuštěným dětem Vánoce. Všichni ostatní zástupci ŽR jednomyslně souhlasili a rozhodli se vyhlásit sbírku hraček pro děti z Kojenecké ústavu ve Strančicích, který vede pan ředitel MUDr. P. Biskup. Ten byl z našeho návrhu nadšený a přislíbil, že pro nás  za odměnu připraví zajímavou přednášku o tomto ústavu i o jeho malých klientech. Své velmi působivé vyprávění doplnil krásnými fotkami. Účastníci besedy (členové ŽR) se dozvěděli mnoho zajímavého a projevili zájem v budoucnu tento kojenecký ústav navštívit.

     Napadlo je také, že by se z této charitativní sbírky mohla stát velmi hezká tradice, která rozzáří dětské oči a vykouzlí na tvářích malých klientů radostný úsměv. Vždyť tyto děti si tu „trochu štěstí“ opravdu zaslouží.

Mgr. Jana Bělohlávková – patronka ŽR

     Ve čtvrtek 27. ledna 2011 předali členové Žákovské rady řediteli Dětského kojeneckého ústavu ve Stránčicích  MUDr. Pavlu Biskupovi  hračky, které pro malé svěřence věnovali žáci naší školy.

    V dětském domově pomáhají nejen  odloženým a nechtěným, ale i postiženým  dětem. Preferují hlavně léčbu kresbou, aromaterapii a muzikoterapii. V současné době zde pobývá 20 dětí.

     Doufáme, že se dětem ve Stránčicích tyto hračky budou líbit.

Michaela Benešová – členka ŽR