Recyklohraní v 1. pololetí

Lubor Brázda | Aktuality, EVVO

I v prvním pololetí jsme pokračovali ve sběru starých elektrospotřebičů a bateríí v rámci soutěže Recyklohraní a zapojili jsme se také do plnění dalších úkolů.

V září jsme se úspěšně zúčastnili Odpadiády na Masarykově náměstí. Kromě toho, že jsme vyhráli hodnotné ceny, získali jsme také 200 bodů do soutěže Recyklohraní.

V říjnu se nám také konečně podařilo naplnit kontejner bateriemi (105 bodů za 21 kg baterií), v lednu jsme nechali odvézt už kontejner druhý. V prosinci společnost Asekol odvezla první kontejner plný vysloužilých elektrospotřebičů a elekrozařízení vyřazené ve škole. V této oblasti máme ještě rezervy – máte-li doma jakýkoli menší vysloužilý elektrospotřebič nebo monitor počítače, přineste ho, za každý kilogram se škole připisují body a za ty pak můžeme získat například zajímavé pomůcky.

V prvním pololetí letošního školního roku jsme splnili všechny tři průběžné úkoly:  Příběhy našich dědečků a babiček sepsali žáci 8. A a 9.B a do soutěže byla vybrána tato: Co mi vyprávěla babička s dědou . Získali jsme nejvíce možných bodů – 120. Na semináři z fyziky osmáci zkoumali smysl sešlapávání plastových lahví. Úkol byl složitější, vyžadoval několik výpočtů, ale byl oceněn opět maximem – 500 body. Výsledky můžete vidět zde.
Nakonec se žáci při hudební výchově snažili na známé melodie napsat slova “recyklační koledy”.  Na druhém stupni se úkolu s chutí chopila 7.C a nově otextovala koledu Rolničky.