Projekt IKC schválen

Lubor Brázda | Aktuality

projekt - hlavička 1projekt - hlavička 2    projekt - hlavička 3     projekt - hlavička 4     projekt - hlavička 5     projekt - hlavička 6

Ve středu 10. září 2008 Zastupitelstvo Středočeského kraje schválilo projekt, který jsme předložili v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. V průběhu realizace projektu vznikne na naší škole moderní Informační a komunitní centrum spojené s knihovnou a studovnou.  V prostorách tohoto centra bude především probíhat výuka jazyků včetně českého a dalších naukových i estetickovýchovných předmětů s využitím nainstalované didaktické techniky. Probíhat zde budou malé kulturní a vzdělávací akce typu přednášek a prezentací pro třídy, sídlit zde bude školní knihovna.V odpoledních hodinách bude centrum volně přístupné pro žáky, kde budou moci smysluplně a také bezplatně trávit svůj čas, požádat o pomoc s přípravou na vyučování, využívat materiální a technické zázemí naší školy (počítače, internet, encyklopedie, různé učebnice, časopisy, fond knihovny, multimediální záznamy, …). K většímu využití didaktické techniky centra budou sloužit výukové materiály, které vyučující v rámci projektu vytvoří a poskytnou svým kolegům.

Schválení projektu za bez mála 3 miliony korun je odměnou za náročnou práci při přípravě projektu a výzvou k neméně náročným úkolům, které nás čekají při jeho realizaci.