„Noc s Andersenem“

Lenka Kunstová | Aktuality

„Noc s Andersenem“

     Prvním  rokem se na škole ZŠ Benešov, Dukelská 1818 uskutečnila akce „Noc s Andersenem“. Začala v pátek 26. března 2010 bohatým programem, který se konal už od osmi hodin. Žáci pátých a šestých ročníků si přečetli ve svých třídách pohádky od H. Ch. Andersena. Potom se jednotlivé ročníky rozdělily do tří skupin, které postupně pracovaly na jednotlivých stanovištích, kde děti plnily zadané úkoly. U paní učitelky Švarcové v keramické dílně si mohli žáci  vyrobit kasičku ve tvaru knížky. Paní uč. Brabcová s nimi hrála hry v angličtině a s paní uč. Kunstovou zjišťovali na internetu další informace o tomto významném pohádkáři. Ve zbytku vyučovacích hodin malovali obrázky k pohádce O stromečku, kterou si společně ráno přečetli.
     Odpoledne si sami za pomoci p. uč. Švarcové uvařili vajíčkovou, rybí a tvarohovou pomazánku, kterou namazali na pečivo a udělali si chutnou svačinu. Své vědomosti si potom mohli ověřit s pomocí hlasovacího zařízení ve školním IKC nebo se v prostorách tělocvičny „vyřádit“ při ping – pongu.
     V 18:00 hodin přišli i prvňáčci a druháci, pro které byl připraven  program na hlavní chodbě u ředitelny. Zde nejdříve společnými silami postavili hrad pro Bílou paní, pak vytahovali zlatou rybku a nakonec zachraňovali krásnou princeznu ze spárů draka. Potom se  konala hromadná večeře, kdy paní kuchařky připravily přírodní plátek s hranolkami. Po příchodu do tělocvičny vyhlásil pan zástupce Brázda noční bojovou hru  při svíčkách. Děti měly spočítat drobečky, které poházeli Jeníček s Mařenkou, když šli k perníkové chaloupce.
      Po skončení programu se zachumlali do svých spacáků  a pomalu usínali. Ráno v devět hodin se plni nových dojmů a zážitků rozešli do svých domovů.
      Tato akce by se však neobešla také bez pomoci paní Dany Pitelkové z IKC a žáků 9.A třídy:
P. Vosické, K. Budákové a P. Burdy, za což jim všem děkujeme.

                                                                                       REDAKČNÍ RADA časopisu Labyrint
 ZŠ Benešov, Dukelská 1818