Soustředění pěveckého sboru

Lubor Brázda | Aktuality

Jablonná n. Vltavou 3. – 6. 5. 2008

Členky pěveckého sboru naší školy pod vedením sbormistryně Lady Bambasové neusnuly na vavřínech. Po vítězství v krajské přehlídce pěveckých sborů (Praha 12. 4.) se s plným nasazením připravují na mezinárodní soutěž pěveckých sborů v Olomouci (5. – 6. 6.), na které nebudou úplnými benjamínky. Zúčastní se jí už po třetí ( 2006 –  3. místo, 2007 – 4. místo).

Za tímto účelem  se na čtyři dny “uhnízdily” na turistické základně DDM Benešov v Jablonné n. Vltavou. Kromě hodin strávených v pilné práci nad náročnými, ale krásnými písněmi pod taktovkou přísné, temperamentní, schopné, ale i přátelské Lady, si našly čas i na zábavu.

Grilovalo se (slíbená odměna za úspěch v Praze), zpívalo se u ohně s kapelou, která je neodmyslitelnou součástí pěveckých vystoupení sboru. Heslo “Ve zdravém těle, zdravý duch (a též hlas!)” se naplňovalo u ping-pongových stolů, plaváním na Měříně a procházkami po půvabném okolí turistické základny.

Děvčata se dokázala bavit i vzájemně: Miss pyžamo, diskotékové tance a bojová hra byly aktivity, které si připravila pro druhé.

I chvíle osobního volna byly často naplňovány hrou na kytaru, varhany a zpěvem. A o muziku šlo v těchto dnech na Jablonné především. Držme holkám palce. Pár fotografií z Jablonné najdete zde.

PaedDr. Ivana Pallová