Kvalifikační turnaj do celostátní soutěže JrNBA

Milan Rýdl | Aktuality

Ve středu 17.dubna se naše družstvo, složené ze žáků a žákyň třetích a čtvrtých tříd, zúčastnilo turnaje o postup do soutěže Junior NBA, který probíhal v hale ZŠ Bystřice. Již od 8 hodin zahajovalo proti domácímu týmu a po velmi dobrém výkonu zaslouženě zvítězilo. Po hodinové přestávce nás na hřišti čekalo družstvo zastupující ZŠ Jesenice složené téměř celé z dětí, které trénují jiné sporty než basketbal. Do zápasu však vlétli s o to větší vervou a nasazením, takže celý průběh utkání byl vyrovnaný a nervy drásající. Jen díky naší zlepšené střelecké mušce v závěru utkání se nám podařilo vyhrát. Do závěrečného duelu proti týmu ze ZŠ Zdimeřice už nastupovali dukláci s vidinou jistého postupu a po nejistém úvodu, zlepšenou hrou, převzali vedení a zaslouženě zvítězili.

Tímto prvním místem v turnaji si zajistili postup do celostátní soutěže junior NBA, ve které nás ještě letos čeká draft, ten nám přidělí tým NBA, jenž budeme na začátku příštího školního roku zastupovat.

ZŠ Dukelská reprezentovali :

Benešová Šárka, Skřivan Samuel, Reibergerová Charlotte, Koblasa Matyáš, Zeman Tomáš, Zevl Tomáš, Matoušek Jan, Zdráhal Sebastian, Vosátková Tereza, Hlaváčková Nela, Macková Amélie, Vratišovská Tetreza a Zemanová Aneta

Všem patří za předvedený výkon veliký dík.