Kouzlo slov a uměleckého vyjádření

Marcela Vlkannova | Aktuality
V úterý 26. a ve středu 27. 3. se v DDM Benešov konalo okresní kolo přehlídky dětských recitátorů.
V 1. kategorii (1. – 3. třída) porotu zaujala Charlotte Reinbergerová, která tímto postupuje do krajského kola.
Také s 2. kategorií (4. – 5. třída) jsme slavili úspěch, protože ze 30 šikovných dětí porota ocenila Johanu Kocmatovou a vysílá ji také do krajského kola.
A do třetice, naše již zkušená recitátorka Eliška Benešová, spadající do 3. kategorie 6. a 7. tříd, poskytla všem přítomným úžasný zážitek, který jí zajistil postup výš. V této skupině dětí jsme měli další talentovanou recitátorku, Marianu Bučkovou, kterou porota ocenila čestným uznáním.
Soutěž má ještě 4. kategorii (8. – 9. třídy), kde máme taktéž kvalitní recitátorku, a tak si budeme přát její úspěch příští rok.
Byly to moc hezké dva dny přinášející pro děti a pro všechny zúčastněné nádherné chvíle strávené s jazykem, s naší řečí, pro děti obrovská zkušenost. 
Jak od členů poroty a samotného pořadatele zastoupeného paní ředitelkou Lucií Smetanovou zaznělo, nejedná se o soutěž v plném slova smyslu, je to přehlídka, jak hezky a smysluplně lze pracovat s naší řečí. Jsme si toho vědomi, ocenění bereme jako úspěch navíc a už teď se těšíme do Kutné Hory, kde krajské kolo přehlídky dětských recitátorů ve dnech 22. – 23. 4. proběhne.
 
Mgr. L. Bednářová