Školní kolo recitační soutěže

Marcela Vlkannova | Aktuality

Ve středu 21. února se uskutečnilo školní kolo recitační soutěže.

Sešli se zástupci prvního i druhého stupně. Mladší obohatili starší o milá vystoupení a naopak starší předali zkušenosti spolužákům z nižších kategorií.

Žáci prvních tříd tvořili výjimečnou skupinu, která přípravným krokem vstupuje do této celostátní soutěže. Nepostupuje se z ní ještě do okresního kola, nicméně pro porotu byla velmi zajímavá, jelikož v ní nalezla talenty příštích ročníků. Výherní příčky byly obsazeny takto: 3. místo Adéla Smolková, 1. C, 2. místo Běla Nováková, 1. D, 1. místo Jan Šťovíček, 1. A, který si porotu získal přirozenou živelností a originalitou mluveného projevu.

V první kategorii, kterou tvořila 2. a 3. třída, se na 3. příčce umístila Nela Škvorová, 3. B, 2.                skončila Charlotte Reinbergerová, 3. C a první místo získal Václav Brdek ze 2. C.

Ve druhé kategorii 4. – 5. tříd bylo umístění následující: 3. místo Tereza Vratišovská, 4. C, 2. místo Johana Kocmatová, 5. B a 1. místo Kristina Zemanová, 5. C.

Třetí kategorie dopadla takto: 3. místo Anna Pavliščová, 6. C, 2. místo Eliška Benešová, 7. E a 1. místo Mariana Bučková, 7. D.

V nejvyšší 4. kategorii získala 1. místo Julie Vokálová z 8. E.

 

Z každé kategorie kromě zmiňovaných prvních tříd postupují do okresního kola první dva soutěžící, kteří budou reprezentovat naši školu v kole okresním, jež se uskuteční 26. – 27. března v Domě dětí a mládeže Benešov. Budeme jim přát hodně štěstí a držet palce.

Všem ostatním soutěžícím pak děkujeme za krásný zážitek a už teď se těšíme na příště.

Za porotu soutěže Mgr. L. Bednářová