Žijme zdravě 2

Lubor Brázda | Aktuality

Ve čtvrtek připravil realizační týmdruhou část projektu “Žijme zdravě”, tentokrát pro žáky 8. a 9. tříd. 

     Žáci se zajímavou formou seznámili s oblastmi zdravého životního stylu – biopotravinami, s ekologickým zemědělstvím, pravidly správné výživy. Vyzkoušeli přípravu bylinných čajů a tinktur. Zejména žákyně 9. ročníků zaujala přednáška a praktické ukázky budoucích kosmetiček, které jim ochotně předvedly moderní novinky v oblasti líčení a poradily jim se správnou péčí o mladistvou pleť. „Osmáci“ si zase protáhli svá těla při relaxačním cvičení. Dozvěděli se zajímavé informace z oblasti ekologické dopravy. Na závěr si pak vytvoři “deváťáci ” velké obrazy tvořené zajímavou technikou (viz. fotogalerie) a “osmáci” vytvořili zajímavá výtvarná díla z odpadků.

     Aranžované košíčky a květináče, ale i výtvarná díla z odpadů a ekoobrázky vytvořené během tohoto projektu budou vystaveny v pondělí 28.4.2008 ve společenské místnosti školní budovy. Zde si je mohou prohlédnout nejen ostatní žáci a zaměstnanci školy, ale  v odpoledních hodinách i široká veřejnost. Některá díla budou využita pro výzdobu naší školy.

    Celá akce měla velký úspěch. V závěru slavnostního vyhodnocení čekala 3 nejúspěšnější družstva z každého ročníku odměna v podobě balíčku zdravé výživy a diplomu. Ani ostatní účastníci však neodešli s prázdnou. I oni dostali drobný dárek.

Fotografie z druhého dne si můžete prohlédnout zde.

Děkujeme celému realizačnímu týmu za přípravu a realizaci celé akce.

 

Hana Procházková, PaedDr., ředitelka školy, 
Miloslava Hlaváčková, Mgr., učitelka, 
Jana Poláková, Mgr., učitelka,
Hana Štanclová, Mgr., učitelka,
Elsa Zemánková, MUDr, lékařka,
Radek Kozel, ing. , agronom,
Jana Hálová, ing., agronom, zahradník
Josef Kříž, JUDr., ved. dopravního inspektorátu Benešov Policie ČR,
Dagmar Parisová, mistrová kosmetiček
Jana Rathouská, cvičitelka III.tř.,
Dagmar Žížalová, zahradnice,