Tam vlakem, zpátky autobusem

Marcela Vlkannova | Aktuality
Čtvrtek 8. června byl naším společným dnem, dnem školního výletu. Vypravili jsme se do Českého Šternberka. Cesta vlakem podél řeky Sázavy nás prázdninově navnadila, den bez školních lavic před námi, výletní počasí, co víc si přát …
Prohlídka hradu byla sestavena přímo pro nás. To by nebyla naše paní učitelka, aby nám nepřichystala nějaké to vzdělání navíc. Připravena byla procházka s názvem Proměny šlechtického interiéru, při které jsme probrali umělecké slohy a svoje nově nabyté znalosti jsme si na závěr vyzkoušeli v malém kvízu. 
Pak následoval náročnější výšlap na protější kopec, kde se mezi lesy a loukami rozprostírá statek Prak provozující ekologické zemědělství. Prohlídka farmy, vtipný výklad pana majitele, koně všude kolem, oběd v podobě opékání buřtů, to vše bylo fajn, ale úplně nejzábavnější byla volná hra v přírodě. Z batohů jsme vytáhli míče a hry a užívali jsme si tu téměř letní pohodu.
Cestou zpátky jsme zvládli fáborkovanou i s nalezením pokladu v podhradí, zmrzku i zábavu u řeky a ani jsme se nenadáli a vraceli se autobusem domů.
6. B