Exkurze 8. a 9. ročníku do Wachau

Marcela Vlkannova | Aktuality

V pátek 26. května se žáci 8. a 9. ročníku naší školy zúčastnili exkurze do krásného regionu Wachau v Rakousku. Během jednodenního výletu měli možnost navštívit hned několik historických a kulturních památek.

První zastávkou na trase bylo městečko Heidenreichstein (Kamýk), kde se nachází stejnojmenný nejkrásnější vodní hrad Rakouska.

Další zastávkou byla barokní rezidence Artstetten, která sloužila jako letní sídlo rakouského císařského rodu. Žáci se prošli po krásných zahradách a vstoupili do interiéru, kde se dozvěděli více o životě císařské rodiny. Navštívili jsme také rodinnou hrobku, místo posledního odpočinku Františka Ferdinanda d´Este a jeho ženy Žofie z Hohenburgu.

Poté jsme se vydali do města Melk, kde se nachází slavný benediktinský klášter. Prohlédli jsme si krásné okolí tohoto místa a zájemci mohli nahlédnout i do místního kostela.

Posledním bodem exkurze bylo malebné městečko Dürnstein, ležící přímo u Dunaje. To je známé svou vinařskou tradicí, meruňkovými specialitami, zříceninou hradu či typickou modrou věží zdejšího opatství.

Celá exkurze byla pro žáky velmi zajímavá a poučná. Navštívili mnoho historických památek a dozvěděli se více o rakouské kultuře a historii.

Mgr. K. Fajfr, Mgr. Z. Tyrnerová, Mgr. M. Vlkannova