Souboj čtenářů

Marcela Vlkannova | Aktuality

     V pondělí 3. dubna proběhlo online kolo soutěže Souboj čtenářů, která prověřuje znalost obsahu soutěžních knihporozumění textupráci s textem a čtenářskou gramotnost šestých tříd a prim na gymnáziích. Projekt je organizován společností Svět knihy.

     „Letošní šesťáci a primáni museli společně v rámci svého kolektivu odpovídat na celkem 25 nesnadných otázek. Porota se ptala na postavy příběhů, důsledky jejich chování i příčiny jejich potíží. Zjišťovala faktické znalosti, které se daly četbou získat, i významy známých slovních spojení. Nejtěžší otázky byly takové, jejichž odpovědi nebyly v knize přímo napsány, ale bylo možné je tzv. přečíst mezi řádky. Všichni soutěžící si ale vedli skvěle a jejich odměnou jsou už nyní nesmazatelné zážitky ze čtení, z času stráveného s kamarády nad knížkou. Velkou devizou, kterou si všichni odnášejí, jsou vylepšené čtenářské dovednosti.“  Konstatují organizátoři soutěže.

     Za naši školu bojovalo 5 čtenářských skupin po 5 žácích, celkem tedy 25 dětí. Byli to: Elen Havelková, Liliana Kostecká, Karel Starosta, Michal Strnad, Petr Sviták, Aneta Drahotová, Nikol Dvořáková, Šárka Ottlová, Tereza Plavcová, Eliška Skořepová, Jiří Medek, Sára Seemanová, Mariana Bučková, Veronika Zemanová, Alexandra Žochová, Eliška Benešová, Barbora Buriánková, Kateřina Čeperová, Martin Dušek, Matěj Knesl, Lucie Kofláková, Nela Kosíková, Daniel Novák, Lukáš Ottl a Vojtěch Šípek. 

     Z 88 základních škol a gymnázií z celé České republiky jsme obsadili krásné 25. místo. Všem jmenovaným gratulujeme a děkujeme jim za skvělou reprezentaci.

za celý tým Mgr. Markéta Novotná a Mgr. Ludmila Bednářová