Velký úspěch našich recitátorů

Marcela Vlkannova | Aktuality
Ve čtvrtek 23. března se v Domě dětí a mládeže konalo okresní kolo přehlídky dětských sólových recitátorů. Naši školu reprezentovaly dívky postupující z prvního místa ve školním kole. 
V I. kategorii to byla Nela Škvorová, ve II. Aneta Houzarová, III. kategorii zastupovala Eliška Benešová a IV. Amelie Molnárová.
Postup do krajského kola získala na základě doslova pohádkové recitace básně Popelka od Jiřího Žáčka a ještě působivějšího přednesu úryvku z knihy Alma a Svět obrazu autorky Lucie Paulové žákyně šesté třídy Eliška Benešová. Kutnou Horu, kde se krajské kolo uskuteční, navštíví také Amelie Molnárová, jež dokázala oslovit porotu milou a výstižnou básní od Jacquesa Préverta s názvem Jak namalovat portrét ptáka. Je na místě zmínit, že i naše další žákyně Kateřina Čeperová, která vystupovala za ZUŠ, získala zvláštní cenu poroty. 
Na všechny naše recitátory jsme pyšní, děkujeme jim za skvělou reprezentaci a postupujícím budeme držet palce 18. a 19. dubna, kdy se krajské kolo přehlídky uskuteční.
 
Za učitele českého jazyka   Mgr. Ludmila Bednářová