Adaptační kurz – den druhý

Helena Brejlová | Ježci

Druhý den jsme vodovkami dokončili obrázky k pohádce. Po svačince jsme si odpočinuli při poslechu relaxační hudby a návštěvy lesní studánky. Následovala náročná záležitost rozdělit medvídkům z pohádky postýlky, mističky, lžičky a židličky. S tímto úkolem si ale děti hravě poradily a někteří pracovní listy stihli i vybarvit. Na oběd jsme se vydali o něco dřívě, protože nás čekala náročná výprava za medvědem Jiřím do Konopiště.

Z parkoviště pod zámkem Konopiště nás svezl vláček. Pan řidič si jízdu skutečně vychutnával a povozil nás znamenitě. Medvěd zprvu ve výběhu nebyl ,a tak jsme se ho na radu Elišky V. pokusili vylákat na vdolky, které jsme mu schovali od pondělního oběda. Situace nevypadala zpočátku nijak růžově. Když už jsme ale chtěli odejít, přece jen méďa vylezl:) Vdolky mu zachutnaly a chtěl další. Pak nepohrdl ani jablíčky a mrkvičkou od dětí. Mnozí z nás viděli medvěda Jiřího úplně poprvé ,čímž byla naše výprava o hodně veselejší.

Občerstvili jsme se v Růžové zahradě a nebýt Eliščina “razítka” na čele, neměl by tento dvoudenní adaptační kurz jedinou chybičku.

Velké poděkování patří paní vychovatelce Fulínové, neboť byla paní učitelce naprosto dokonalým parťákem.

Doufám, že si děti tyto dva dny užily alespoň tak jako my dospěláci.

Helena Brejlová

dsc00794

Obrázek 2 z 67