Turistický kurz

Turistický kurz 8. A, 8. B a 8. D

Dne 9. září se třídy 8. A, 8. B a 8. D vydaly na turistický kurz do Krkonoš. Po tříhodinové cestě jsme přijeli do Pece pod Sněžkou a ubytovali jsme se na nedaleké Kolínské Boudě. Ve 2 hodiny jsme měli jít na Hnědý vrch, ale kvůli špatnému počasí jsme odložili túru na 4. hodinu. Na Hnědém vrchu ale byla mlha, a proto jsme nic neviděli. Na boudu jsme se vrátili trochu zklamaní, dali jsme si večeři a šli jsme spát.

Druhý den dopoledne jsme šli okolo Černé hory a potom zpátky. Až odpoledne jsme šli nahoru a stavili jsme se v kiosku, kde jsme si koupili pár věcí a šli zpátky na Kolínskou boudu. Večer, jako každý další, jsme si zapsali svou trasu do mapy a šli jsme spát.

Ve středu jsme šli až na Sněžku. Sešli jsme do Pece pod Sněžkou a vzali si vlek na Růžovou horu. Poté jsme šli po asi 350 schodech na Sněžku. Nahoře jsme si koupili suvenýry, jídlo a pití a začali jsme se vracet. Cestou jsme šli kolem Luční boudy, Památníku obětem hor, chaty Výrovka a restaurace Na Rozcestí, vyšli jsme na Liščí horu, pak sešli k Lyžařské boudě a byli jsme už „jen“ 4 km od Kolínské boudy. Na chatě poté ještě před spaním byla diskotéka.



Čtvrtý den jsme si dali jen krátkou cestu do Pece pod Sněžkou, kde jsme si mohli koupit pár věcí a připravit se na odjezd.Zpátky nás odvezl Ekovláček. Večer byla znovu diskotéka a v 10 hodin jsme šli spát naposledy v Kolínské boudě.

Pátý den jsme už nikam nešli, ale před odjezdem jsme hráli hry před chatou. Když poté autobusy přijeli s dvouhodinovým zpožděním, byli jsme všichni rádi, že už dorazily. Po cestě zpátky jsme se ještě zastavili v Mc Donaldu a ve 4 hodiny odpoledne jsme byli doma.

Chtěl bych poděkovat všem vyučujícím za jejich trpělivost a určitě bych jel znovu!

David Faltýnek, 8. A

Foto: vlastní